A Walk About Music 2018


Zondag 28 oktober AWAM18. Unieke artiesten op bijzondere locaties in Edam – Terug naar de eenvoud, klein, intiem en 100% akoestisch!

Het festival is inmiddels een begrip in Edam en omstreken waarbij ook de singer-songwriters graag aanwezig zijn. Daarom gaan we ook in 2018 voor de negende keer een “Walk” organiseren. Op de meest onverwachte, nostalgische en historische plekjes in Edam met als centrale punten de Harmonie en het stadhuis, zal weer heerlijke akoestische muziek van singer-songwriters en bands uit binnen- en buitenland te beluisteren zijn.

Voor AWAM18 zijn inmiddels bevestigd: Baer Traa,  Gregory Page (uk), The Grey Pants (Henk Koorn/Hallo Venray), Mastersons (usa), Garrett T Capss (usa), Abe Partridge (usa), Jerry Leger & the Situation (can), Helge, Elsa Bekman en Iris Penning.

Kaarten kosten € 17,50 (ex 1,50 fee) en zijn inmiddels te koop via www.harmonie-edam.nl en bij alle Primera winkels. Vanaf 15 september liggen er ook kaarten in de Harmonie.

Zondag 28 oktober treedt een keur aan singer-songwriters en bands op in het historische centrum van Edam tijdens A Walk About Music. Met muziek die teruggaat naar de eenvoud: klein, intiem en 100% akoestisch!

Het festival is een begrip in Edam en – verre – omstreken. Het wordt inmiddels voor de negende keer georganiseerd. De eerste namen zijn ook bekend gemaakt en het belooft een topeditie te worden met onder meer de Mastersons (USA) Gregory Page (USA), Jerry Leger & the Situation (CAN), Abe Partridge (USA) en Garrett T Capps (USA). Kaarten à € 17,50 (ex fee) en zijn te koop via www.harmonie-edam.nl en bij alle Primera winkels. Om het festival intiem te houden worden er slechts 250 tickets verkocht. Meer informatie is te vinden op www.awalkaboutmusic.nl.

AWAM is een niet commercieel muziekevenement en wordt georganiseerd door muziekliefhebbers Siem Kees Slegt, Peter Schaper en Frank van den Berg.

het festival is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Rabobank, Molenaar & Zwarthoed Adviseurs, Boon Edam en de Stadskrant.

Line-Up:

Gregory Page (uk)
Gregory Page! De Engelse singer-songwriter Gregory Page had als kind veel plezier in het draaien van de 78-toerenplaten van zijn grootvader. Niet zo gek dus dat zijn eigen muziek je rechtstreeks mee terugneemt naar de hoogtijdagen van dat medium: de jaren dertig. Page’s nostalgieopwekkende nummers leunen op folk uit Ierland (het land van zijn moeder), jazz, americana en pop. Zijn sound is vaak zwoel, maar nooit oubollig. Aan inspiratie heeft Page geen gebrek: hij heeft al bijna dertig albums uitgebracht!

Garrett T. Capps (usa)
Texas rock for country rollers. Dit is een groovers paradise. Garrett T. Capps komt met band naar Edam.
http://www.altcountry.nl/blog/2018/06/22291/

Jerry Leger & The Situation (can). De Canadees Jerry Leger blijft een door velen onopgemerkte grootheid. Jerry Leger is een  songsmid die vol energie zijn songs over het voetlicht slingert. Hij mag collega’s als Ron Sexsmith, Tift Merritt en Jim Lauderdale tot zijn fans rekenen. Jerry Leger komt met band naar Edam.

Mastersons (usa)
Je moet Chris Masterson en Eleanor Whitmore niet vragen waar ze vandaan komen. Brooklyn, Austin, Texas of Los Angeles, ze noemden al veel plekken hun thuis. Je kan het duo beter vragen waarnaartoe ze op weg zijn. Chris en Eleanor zijn onophoudelijk op tournee en de volgende halte is hun volgende thuis. Ze leerden elkaar ook on the road kennen op een festival waar ze beiden optraden. Al gauw speelden ze op elkaars platen, er volgde een huwelijk en sindsdien brengen ze als duo hun repertoire uit. Chris en Eleanor werden bij een groter publiek bekend nadat Steve Earle ze vroeg om in zijn band te komen spelen en tevens het voorprogramma te verzorgen. Vorig jaar verscheen hun derde album Transient Lullaby, waarop het echtpaar als altijd uitblinkt in fraaie zang harmonieën, gedrapeerd over levendige songs.

Abe Partridge (usa) komt uit het Zuiden van de Verenigde Staten, was predikant en militair in oorlogstijd. Maar hij is, zoals zijn tweede album Cotton Fields And Blood For Days (2018) bewijst, vooral een volstrekt unieke singer/songwriter, wiens liedjes zonder uitzondering de impact van korte verhalen hebben. De instrumentatie is sober, de stem van Partridge heeft dezelfde schuurpapier-kwaliteit als Tom Waits en zijn held is Son House.

Elsa Bekman
Met haar sprookjesachtige klanken en confronterende teksten waant Elsa Bekman zich in een escapistische wereld. Ooit omschreven als de melodieën die je hoort in je dromen wanneer je in slaap valt tijdens een Franse film, ligt bij haar muziek de nadruk op het najagen van een romantische kijk op de realiteit.

The Grey Pants
Het duo Henk Koorn (Hallo Venray) en Elke Van Zevenbergen vormt samen The Grey Pants, een charmant project waarin beide songwriters de onbenulligheden des levens uitvergroten tot mooie luisterliedjes. Het geluidspalet is (bewust) beperkt gebleven: een ritmebox, gitaar en twee stemmen. Ondanks deze simpele ingrediënten huist in ieder liedje een specifiek karakter en verhaal.

Helge
Helge (voluit: Helge Slikker) heeft zijn sporen reeds verdiend als componist voor theater en film. Voor de muziek van de film Kauwboy werd hij onderscheiden met een Gouden Kalf. Ook was de geboren en getogen Utrechter frontman van de americana band Storybox en vormde hij de helft van het duo Miss Molly & Me ,waarmee hij de wereld rond toerde.

Baer Traa
Baer Traa maakt door songwriters als James Taylor en Van Morrison en soulsingers als Bill Withers en Marvin Gaye geïnspireerde soulfolk. Hij brengt zijn muziek met een rauwe rand waarbij zijn achtergrond als jazzzanger goed te horen is.