zondag 19 april 2020 – A Walk About Music – 75 jaar Vrijheid Editie – afgelast

Helaas hebben wij door diverse buitenlandse afzeggingen en de onzekere situatie de komende weken moeten besluiten om de AWAM 20 editie te cancellen. Wij hopen dat wij een nieuwe editie volgend jaar in hopelijk betere tijden opnieuw kunnen organiseren.
Je kan je reservering laten staan tot een volgende editie die we in april 2021 zullen houden of je kan je geld per mail even terugvragen.
Graag even je keuze mailen aan: info@harmonie-edam.nl Graag dan opgeven hoeveel kaarten je besteld hebt en je banknummer bijsluiten.
Het is jammer en triest maar we gaan voor een mooie wandeling in 2021
 

De organisatoren Siem Kees Slegt, Peter Schaper en Frank van den Berg hebben besloten om ook in 2020 een speciale editie te organiseren in het teken van ’75 vrijheid’. Op een nieuwe datum in het voorjaar (zondag 19 april) en met 3 nieuwe spannende locaties zijn de muziekliefhebbers inmiddels bezig om weer een bijzondere line-up samen te stellen!Kaarten kosten € 17,50 (ex fee) en zijn voorlopig alleen online te koop  via www.awalkaboutmusic.nl en www.harmonie-edam.nl .Tickets koop je hier    klik op deze link
door een foutje stond er een verkeerde datum op tickets verkocht voor 1 februari. Het omwisselen van de tickets gaat plaatsvinden in de Harmonie en op het Stadhuis! Dus niet bij de Vermaning!
**************************************************************************
Anneke van Giersbergen

Zangeres Anneke van Giersbergen is met gemak de hardst werkende en meest veelzijdige zangeres van Nederland te noemen. Ze zal voor altijd genoemd worden als zangeres van The Gathering maar heeft sinds 2007 haar eigen solide solocarrière opgebouwd. Dat ze een muzikale kameleon is blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, Anathema, IJslandse folkgroep Árstíðir, Napalm Death en BLØF.2019 stond in het teken van het 25-jarige jubileum van Anneke’s carrière, dit lustrum werd gevierd met 2 uitverkochte shows in de Effenaar in haar eigen Eindhoven, tevens werd ze beloond met een Buma ROCKS! Export Award voor meest succesvolle zangeres in het heavy genre.Anneke werkt momenteel aan een (semi) akoestisch album, om haar fans een glimp van wat komen gaat te gunnen gaat ze in Maart en April 2020 solo op pad voor een aantal akoestische optredens en we zijn blij dat ze zal spelen in de prachtige akoestiek van de Vermaning!

André Manuel
André Manuel komt op zondag 19 april naar Edam. Naast cabaretier is André ook bekend als zanger van Fratsen en Dancing Dollekamp!

Mercy John

Luister naar de subtiel in elkaar gevouwen instrumentaties, de gelaagde vocalen en de discreet huilende pedal-steel-gitaren van het titelnummer, en weet dat het goed is.’ – Volkskrant ***

Het tweede album van Mercy John komt na het uitvoerig bejubelde debuut ‘This Ain’t New York’, dat lovende recensies in diverse media kreeg. Dat debuutalbum opende vele deuren voor de nuchtere Brabander. Zoals diverse grote festival optredens en een tour met JW Roy en Danny Vera. Even leek het allemaal wat té snel te gaan en bleek de eindeloze energie en drive toch eindig te zijn.

Het nieuwe album dat in februari 2019 uitkomt, is geschreven in deze periode. Daarmee is het echter geen somber album geworden, maar wel een album dat meer volwassen is dan het debuut. De muziek is daarbij ook veranderd. De Americana invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs soms steviger.

Dat de singer-songwriter in korte tijd meer zelfkennis heeft opgedaan wordt al snel duidelijk. De titel ‘Let It Go Easy’ mag dan ook als een nieuw levenswijsheid voor Mercy John worden opgevat: ‘Probeer het leven wat gemakkelijker te zien en geniet.’ Met deze twee albums op zak is het tijd om heel Nederland te laten horen wat de liedjesschrijver (solo in Edam) en zijn band met toptalent in zijn mars heeft.

Eileen Rose & the Holy Wreck (usa)

Het hart van The Holy Wreck wordt gevormd door gitaarvirtuoos Rich Gilbert en zangeres Eileen Giadone-Rose. Eileen werkte in het verleden al samen met producers Jerry Boys (Beatles, Pink Floyd en de Buena Vista Social Club) en Rob Clark (Deja Vu – Crosby, Stills, Nash & Young).
The Legendary Rich Gilbert wordt door collega’s en muziek recensenten geprezen om diens fenomenale gitaar/steelgitaar techniek.
Eileen Rose, leadzang/gitaar, Rich Gilbert, gitaar/steelgitaar/zang, Scott Icenogle, bas/zang en Todd Jewell, drums.

Walter Rootsie and his Blue Connection (fin/nl)

Deze Finse roots band is in 2005 in Finland opgericht door singer songwriter Walter “Rootsie” uit Amsterdam. Een Finse band met een Amsterdamse kern.De band speelt hoofdzakelijk in   Scandinavië. Met regelmaat toeren ze ook daar buiten en nu dus te zien en horen in Edam.

Liefhebbers van Blues, Americana, Tom Petty, Fabulous Thunderbirds, Wilco, John Hiatt en aanverwanten zullen genieten van Walter Rootsie and his Blue Connection.

Dries Bongaerts (be)

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.

Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland, de Amerikaanse Grammy-genomineerde bluesman Guy Davis en de Noorse folk/country troubadour Torgeir Waldemar, die Dries meteen in Noorwegen uitnodigde voor enkele voorprogramma’s nadat Dries voor hem opende in België. Allemaal zijn ze het met elkaar eens: deze man hééft het.

Zijn solodebuut For The Light In Thy Heart verscheen in oktober 2017 en werd uitstekend onthaald in de pers. Sindsdien speelde Dries al ruim honderd concerten in binnen- en buitenland.

Van een ruwe diamant als straatmuzikant, over frontman van New Rising Sun en nu op de rand van de grote doorbraak met zijn solowerk: Dries Bongaerts sloeg in zijn carrière geen stappen over.

Als Dries bezingt met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven. Doorheen de authentieke, emotionele songs hoor je flarden van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder. Maar vooral heel erg veel Dries.

Marianne Ligthart

Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse de Lange, Alison Kraus en Dolly Parton. Als singer-songwriter weet ze overigens zelf ook heel goed hoe ze een eigen zuiver geluid moet neerzetten. Haar liedjes zijn puur en open, waar de één je wilt laten dansen laat de ander je weg dromen en weer een ander raakt je diep!

Hillin

Met haar tweede solo performance in Paradiso, Amsterdam en haar derde in het Vondelpark Openluchttheater, ook in Amsterdam, een finaleplaats in de Mooie Noten competitie in 2017 en een puur en eerlijk optreden bij Kees Baars’ Countdown Café, belooft dit veel moois voor Hilin. De Singer-Songwriter zingt al van jongs af aan en schrijft na een turbulent verleden alles van zich af op de piano. Soulvolle Jazz nummers met hints van rauwe, zwoele Blues en R&B. Verhalen met een donker randje en muzikale gedichten waar je het liefst aandachtig naar luistert onder het genot van een drankje. Laat je meeslepen in de wereld van Hilin. “De weg is lang, maar de droom is groter”.

Tim Dawn

De Utrechtse singer-songwriter Tim Dawn beleeft een vliegende start van zijn carrière – en dan te bedenken dat hij op weg was naar een loopbaan in de rechten. Backpackend door Australië kwam hij echter tot het inzicht dat muziek het belangrijkste is in zijn leven. Zijn nieuwe ep I’ll Hold On bevat goed in het gehoor liggende songs in de stijl van James Bay, Hozier en Dermot Kennedy. Eerdere singles Walking On A Wire en Bite The Bullet werden snel opgepikt door onder andere Radio 2 (allebei TopSong) en 3FM, dat hem afgelopen maand uitriep tot nieuwe 3FM Talent.

Jesse Matas (can)

Jesse Matas maakt deel uit van The Crooked Brothers en hij komt nu solo naar Edam. De Canadees Matas maakt tijdloze folkrock en z’n solo plaat Tamarock scoorde mooie recensies.

The Switchbacks

The Switchbacks is een Bluegrass Duo uit Rotterdam, gevormd door de muzikanten Maurice van Hoek en Tijmen Veelenturf. Ze brengen opzwepende bluegrass muziek. Traditioneel en soms Origineel.

 Nieuw Volendams talent!
Jacob D. Edward
is een folky songwriter die zowel kleine gevoelige als grotere rauwe nummers schrijft over intrigerende, complexe onderwerpen. Hij wordt geïnspireerd door het werk van invloedrijke songwriters zoals Leonard Cohen, Nick Drake en Jason Molina.
Inmiddels als talent opgepakt voor de NH Poppodia – NH Pop – #opsleeptouw het talentontwikkelingstraject en op 19 april te zien op AWAM20.

Christof van der Ven (UK/NL)

– release tweede album ‘You Were The Place’ 6 sept 2019 – speelde op Noorderslag 2018 – kreeg lovende recensies in Volkskrant (twee keer ****) en OOR!
De van oorsprong uit het Brabantse Handel afkomstige, maar al jaren vanuit Londen opererende indiefolkmuzikant Christof van der Ven verdeelt zijn tijd over het rondtoeren van de wereld als extra bandlid bij Bear’s Den en het uitbrengen van en live spelen met zijn eigen werk. Na de release van zijn uitstekend ontvangen debuutalbum ‘Empty Handed’ in 2018 verzorgde Van der Ven support shows in Nederland bij onder andere Joan As Police Woman, Nick Mulvey en Lisa Hannigan. In het najaar van 2018 verscheen de EP
‘Empty Handed Live’, gevolgd door een headline clubtour door
Nederland. Op 6 september 2019 verscheen het tweede album ‘You Were The Place’, opgenomen, geproduceerd en gemixt door Marcus Hamblett (Villagers, James Holden & The Animal Spirits, Bear’s Den).
Wij zijn blij dat deze talentvolle muzikant naar Edam komt op 19 april!

 

BERICHTEN
post