zondag 31 oktober 2021 – A Walk About Music

Zondag 31 oktober editie 2021  ‘ 75 jaar bevrijding’

En beter leesbare versie van het blokkenschema kunt u in de mail ontvangen door te mailen naar info@feestevenementen.nl o.v.v. blokkenschema AWAM.

Voor kaarten ga naar de site van de Harmonie KLIK HIER en ga naar tickets & concerten.

Austin Lucas (usa)
Matt Horan (usa)
NinaLynn
Zigtema (avond – afterparty in Harmonie)
Sam & Julia
Walter Rootsie & his Blue Connection (Fin/Nl)
Marianne Ligthart
The Switchbacks
Jacob D. Edwards
Dries Bongaerts (Be)
Tim Dawn
Loes Fabienne
Ellen Shae
Paul Bond
Sophie Janna

***

 De organisatoren Siem Kees Slegt, Peter Schaper en Frank van den Berg gaan op zondag 31 oktober een nieuwe editie organiseren nadat de edities van na- en voorjaar 20/21 helaas geen doorgang konden vinden. Met een n gedeeltelijk nieuwe line-up en 3 nieuwe locaties

Kaarten kosten € 17,50 (ex fee) en zijn voorlopig alleen online te koop  via   www.harmonie-edam.nl .Tickets koop je hier    klik op deze link
Het omwisselen van de tickets gaat plaatsvinden in de Harmonie en mijn de Vermaning! Deurverkoop op de dag alleen bij de Harmonie.
**************************************************************************

Austin Lucas (usa)

Country/rootszanger en ex-punker

Austin Lucas speelde vanaf jonge leeftijd in talloze punkbands, maar zoals meerdere punkzangers kwam ook hij weer uit bij de kern; het liedje en de akoestische gitaar. Hij greep terug naar zijn singer-songwriter roots en creëerde een eigen mix tussen punk en country. Dit najaar kwam Austin met het nieuwe album ‘Alive In The Hot Zone!’ Het album ontstond in de tumultueuze lente van 2020 tijdens de lockdown. Het niet kunnen optreden en veelal aan huis gekluisterd zijn, de Black Lives Matter demonstraties, het zijn allemaal onderwerpen geweest die Austin Lucas aan het schrijven zetten. Resultaat; een prachtig album vol folk, punk, country en Americana.

Aanrader voor liefhebbers van Chuck Ragan, Frank Turner, Against Me, the White Buffalo, Bruce Springsteen en Steve Earle!

Matt Horan (usa)

Better known for being the front man of Black Folk band, “Dead Bronco”, which he founded in 2011, touring yearly around USA and Europe, having performed over 600 concerts, creates his solo project during the COVID-19 quarantine, in an improvised studio which he set up in his van, recording an LP offering 11 traditional and original songs. Horan, known for his signature vocal style, creates a “story telling” environment, transmitting passion and sincerity based on his own life experiences, tales about longing for home, death, and poverty. Mixed and mastered by Encinita, California´s sound engineer Tom Laveuf, who did a surreal job in capturing Horan´s sound in its purest state

Walter Rootsie and his Blue Connection (fin/nl)

Helsinki- Walter Rootsie and his Blue Connection is een bijzondere Americana band uit Finland. Deze Finse roots band is geformeerd in 2005 door de Nederlandse singer-songwriter Walter ‘ Rootsie’ Hopmans. Een heuse Americana band uit Finland met een Nederlandse kern. De band speelt eigen gemaakte songs en sounds in een originele mix van blues, country, rock, folk, jazz, pop. Door hun brede muziekstijl hoor je de Finse tango, intieme ballades, heartland rock songs, voodoo swamp avonturen, felle texas blues tot outlaw country nummers. Een zeer gewaardeerde ervaren band met een eigen geluid. De band heeft een aantal albums uitgebracht die internationaal zeer goed zijn ontvangen. Met name de albums “Get Up And Go” en hun laatste “Dark Water”. Hiervan zijn  de nummers Forget Your Name, Waiting, Criminal In Grain en Running Down Slow hun bekendste hits op diverse radio stations wereldwijd en Spotify speelijsten.

Walter Rootsie and his Blue Connection biedt de bezoeker een keur aan diverse muziek met passie en uit het leven gegrepen songs en sounds.

Walter Rootsie- Lead vocals, guitars, harp, mandolin

Jan Smedu Smedberg – Bass guitar, Acoustic Bass

Anssi Lehtivuori – Drums, Percussions, backing vocals

Parska Saharinen – electric guitar, slide guitar, dobro

Band info: https://www.wrafmusic.com/

Dries Bongaerts (be)

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.

Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland, de Amerikaanse Grammy-genomineerde bluesman Guy Davis en de Noorse folk/country troubadour Torgeir Waldemar, die Dries meteen in Noorwegen uitnodigde voor enkele voorprogramma’s nadat Dries voor hem opende in België. Allemaal zijn ze het met elkaar eens: deze man hééft het.

Zijn solodebuut For The Light In Thy Heart verscheen in oktober 2017 en werd uitstekend onthaald in de pers. Sindsdien speelde Dries al ruim honderd concerten in binnen- en buitenland.

Van een ruwe diamant als straatmuzikant, over frontman van New Rising Sun en nu op de rand van de grote doorbraak met zijn solowerk: Dries Bongaerts sloeg in zijn carrière geen stappen over.

Als Dries bezingt met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven. Doorheen de authentieke, emotionele songs hoor je flarden van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder. Maar vooral heel erg veel Dries.

Marianne Ligthart

Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse de Lange, Alison Kraus en Dolly Parton. Als singer-songwriter weet ze overigens zelf ook heel goed hoe ze een eigen zuiver geluid moet neerzetten. Haar liedjes zijn puur en open, waar de één je wilt laten dansen laat de ander je weg dromen en weer een ander raakt je diep!

Tim Dawn

‘Baby you don’t know what it’s like…’ Tim Dawn veroverde dit jaar vele harten met zijn hit ‘To Love Somebody’, zijn optreden bij All You Need is Love en natuurlijk zijn nieuwe single ‘In This Together’ (o.a. TopSong op Radio 2 en Hit van 100 op 100% NL). Niet voor niets werd de singer-songwriter door AD geOpt als hét muziektalent voor 2021. Op 8 oktober verschijnt zijn debuutalbum.

Tim Dawn rondde met verschillende prijzen zijn rechtenstudie af en was hard op weg naar een PhD en het grote geld. En toen… viel hij voor de muziek. Reizend door Australië en Nieuw-Zeeland, gewapend met een handvol liedjes en een gitaar, voelde hij zich vrijer dan ooit. Terug in Nederland nam hij ontslag en verhuisde naar een kinderboerderij annex oudhollands molenerf in hartje Utrecht, waar hij de dieren verzorgt en aan zijn muziek werkt.

‘Een van de beste liedjesschrijvers van Nederland’ (Paul Rabbering)

‘Tim Dawn lijkt een studie te hebben gedaan naar het recept voor nummers met hitpotenOe (…) en de urgenOe waarmee hij zingt voel je in je hart’ (8WEEKLY)

The Switchbacks

The Switchbacks
is een Bluegrass Duo uit Rotterdam, gevormd door de muzikanten Maurice van Hoek en Tijmen Veelenturf. Ze brengen opzwepende bluegrass muziek. Traditioneel en soms Origineel.

Jacob D. Edward
is een folky songwriter uit Volendam die zowel kleine gevoelige als grotere rauwe nummers schrijft over intrigerende, complexe onderwerpen. Hij wordt geïnspireerd door het werk van invloedrijke songwriters zoals Leonard Cohen, Nick Drake en Jason Molina.

Paul Bond

Het vaderschap trekt aan of stoot af als die wordt aangekondigd, maar verrijkt zodra die een feit is. Op zijn debuut-minialbum Sunset Blues snijdt singer-songwriter Paul Bond op literaire wijze dit even verwarrende als rustgevende thema aan. Waar hij als aankomend vader nog vreest het leven dat hij toe dan toe geleid heeft te moeten inleveren, daar geeft het uiteindelijke vaderschap hem juist rust en tevredenheid. Daar heeft hij omringd door vriendin en blije familieleden bij de officiële bekendmaking van de zwangerschap geen moment op gerekend. Het vaderschap haalt juist het beste in hem naar boven, zowel in zijn Americana (country en folkpop) met de diepte van James Taylors werk, als in zijn door Hemingway geïnspireerde teksten.

Als sessiemuzikant geniet hij bekendheid als toetsenman bij VanWyck, AlascA, Yorick van Norden, Judy Blank en Strange Brew, nu zingt hij zijn eigen liedjes. Zeven staan er op zijn minialbum Sunset Blues, die perfect gemasterd is door de Amerikaan Ed Brooks, die gewerkt heeft met o.a. Pearl Jam en Death Cab for Cutie. Maar in dit verband spreekt zijn werk met Fleet Foxes, een van Bonds grote inspiratiebronnen, meer tot de verbeelding. Als geen ander heeft Brooks aangevoeld waar Bond heen wil met zijn muziek.

Muzikaal sluit Bond aan bij de rijke singer-songwritertraditie van de jaren zeventig met James Taylor, Bob Dylan, Jackson Browne en Paul Simon. Van de moderne indie-folk-golf spreekt Iron & Wine hem het meest aan. Als tekstschrijver bevindt de literatuurwetenschapper zich het liefst in de jaren twintig, niet de huidige, maar die van een eeuw geleden. Bond is een groot fan en kenner van F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway en Ezra Pound en een regelmatig gevraagd spreker op speciale literatuurconferenties.

Loes Fabienne


Loes Fabienne is een 19-jarige singer-songwriter uit Volendam. Haar repertoire bestaat uit popsongs met invloeden van folk, country en gospelmuziek. Ze heeft een talent voor het schrijven van poëtische teksten. Pakkende en melodieuze zanglijnen schut ze uit haar mouw. Loes heeft een heel eigen stemgeluid; krachtig maar toch heel gevoelig. Als jonge meid beklom ze vele singer-songwriter podia. Dit kun je voelen aan de intieme sfeer van haar gigs. Tenslotte is Loes onlangs aangenomen op de Herman Brood Academie in Utrecht.

Sam & Julia

Sam & Julia zijn een indie-folkrock duo uit Amsterdam. Met hun karakteristieke stemmen en eigenzinnige songs, vullen ze elkaar perfect aan. Op dit moment werken ze aan hun debuut album, waarvan de eerste single op 12 juni 2020 is uitgekomen.

De single Come Cry zette Sam & Julia op de kaart en hun EP So Far, So Good (2019) werd de eerste release op het label ‘I Love My Label’ van Tim Knol. Ze kregen lovende kritieken, zo waren ze o.a te gast bij ‘Vrije Geluiden’ en speelden ze meermaals op de nationale radio.

Vorige zomer zag het duo weinig zonlicht. Met enkel een piano, een gitaar, een oude drumcomputer en een nieuwe stapel verhalen schreven ze samen aan hun eerste plaat. Van een paniekaanval in de dierentuin van Sam tot de zoveelste ongemakkelijke date van Julia, ze wisten het te vangen in een liedje. Met de komst van het nieuwe album laten Sam & Julia de traditionele Americana achter zich. Versterkt door een band, duiken ze een moderne, alternatieve hoek in.

Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom, vijf jaar geleden, en vonden elkaar direct in hun liefde voor de platenkasten van hun ouders. Ze besloten samen liedjes te schrijven en dat resulteerde in A Widows Lullaby, over een overleden geliefde. Het nummer legde de basis voor een succesvolle samenwerking, waarin de unieke combinatie van hun stemmen meteen de aandacht trok.

Sophie Janna
De West-Friese Sophie Janna woonde een tijdje in Schotland, ontdekte daar de traditionele folk en is sindsdien elke week te vinden bij de folksessie in Mulligans in Amsterdam. De invloeden van Schotse en Ierse ballades hoor je goed terug in haar eigen nummers, maar ook liefhebbers van Bon Iver, Nick Drake en Joan Shelley worden blij van Janna’s muziek. Met heldere, gevoelige stem en ingetogen gitaarspel zingt ze troostrijke liedjes die je even doen vergeten waar je bent. Na 4 albums met folkduo The Lasses (met Margot Merah) is het nu tijd voor Sophie Janna’s eerste EP met eigen nummers. Over de eerste single, titeltrack Wide World, schreef het Britse muziekblog Folkradio “impossible to resist – a lullaby for all ages”. ‘Wide World’ verschijnt later dit jaar bij Revanche Records. Bij A Walk About Music wordt Sophie bijgestaan door multi-instrumentalist Carlos Zorita Diaz op banjo, gitaar en charango. 

“Een echte verhalenverteller, puur en eerlijk, heel mooi” – juryrapport Mooie Noten
“Een doorgewinterd artieste, die niet alleen weet wat ze wil, maar dat ook weet over te brengen op het publiek” – Herman Sixma, Live Stream Magazine
“Sophie heeft een stem die een lichtje doet schijnen in je ziel” – Erik Kriek

Elle Shae

About…
In slechts vijf liedjes weet Ellen je te betoveren met haar verfijnde stem

Ellen grew up in the Netherlands and has been performing on stage since the early age of thirteen. When she was eight years old she played the flute in the local brass band. She started taking classical guitar lessons when she was sixteen, but was already beginning to play the compositions in her own way. She was a lead singer in several bands, singing rock, jazz and blues and began to develop her own guitar style and writing her own songs. In 2014 she released her debut album “My Window” produced by Roland Stolk. In 2017 she released the album “Clouds which was also produced by Stolk. American cellist Sera Smolen participated on two songs.
In 2019 she performed at the Falcon Ridge Folk Festival NY in America. Ellen co wrote and sang vocals on titelsong “We Still know how to love” on Tom Mank and Sera Smolen’s album which was released in 2019 and she did background vocals on some of their European tours.
November 2020 she released her third album “Caged Bird” produced by Rich DePaolo.
The album received excellent reviews at home and abroad as well as many online reviews and in magazines as OOR; Lust for Live and Heaven Magazine.
Her many influences such as americana; folk; jazz; pop; classic melt together into her own style.
Ellen doesn’t believe that music belongs in boxes.

NinaLynn
NinaLynn is een 22 jarige Americana-pop singer-songwriter geïnspireerd door Emmylou Harris, Taylor Swift, Norah Jones en Eva Cassidy, die luisteraars betovert met hartverwarmende eigen composities en een stem die je tot diep in je ziel raakt. Ze heeft de voorprogramma’s verzorgd voor shows van Tim Grimm, de Molly Tuttle Band en Hugh Moffatt, die allemaal zeer gecharmeerd van haar waren. In februari 2021 is haar eerste album uitgekomen, genaamd ‘Hummingbird’. Dit album is geproduceerd door musicus/producer Janos Koolen die heeft samengewerkt met o.a. Douwe Bob, Frederique Spicht, Sjors van der Panne. Nina hoopt met haar liedjes mensen bij elkaar te brengen en te zorgen voor een gevoel van verbinding door het schrijven van herkenbare en persoonlijke liedjes.

Zigtema
Afterparty vanaf 18.30 uur in de Harmonie

ZIGTEMA

De illustere jaren van The Rousers and The Thought liggen enkele decennia achter ons. Zanger/gitarist/songwriter Wieb Zigtema is echter nooit gestopt met zingen, spelen en schrijven. Momenteel deelt hij zijn onuitputtelijke creativiteit met een gezelschap dat zijn eigen familienaam draagt. In de klassieke pop-opstelling: tweemaal gitaar/bas/drums.

Wieb houdt van bands met smoel. En ZIGTEMA heeft smoel. Hoewel de invloeden van – bijvoorbeeld – The Kinks, The Buzzcocks, The Who en The Ramones traceerbaar zijn, is de eigenzinnigheid van Wiebs composities opvallend. Poëtische folk slaat onverwacht om in woeste punkrock, toegankelijke popmelodieën ontwikkelen zich plotseling tot surrealistische rock-opera’s. Alles voelt desalniettemin vanzelfsprekend aan. Overtuigend voortgestuwd door ZIGTEMA’s robuuste ritmesectie, smaakvol verfraaid door een vindingrijke gitaarspeler.

Daniël van Amersfoort – basgitaar / zang
Paul Bruijn – slagwerk / zang
Jan van der Smit – gitaar
Wieb Zigtema – leadzang / gitaar

 

BERICHTEN
post